Voor algemene informatie over het zoeken in de Online Bijbel zie het volgende artikel: Zoeken in de Online Bijbel.

De functionaliteit hier beschreven werkt in alle varianten van de Online Bijbel: Android, iOS, Mac en Windows.

Strong nummers kunnen als zoektermen dienen op precies dezelfde wijze als Nederlandse woorden. Het is echter essentieel om te controleren dat er gezocht wordt in een vertaling waarin de Strong nummers staan, anders worden er geen resultaten gevonden. De Strong nummers hoeven niet zichtbaar te zijn, maar wel aanwezig in de betreffende Bijbel.

Het is ook mogeljk om woorden en Strong nummers te combineren. Juist in dit verband zijn sommige van de minder gebruikte Booleaanse operatoren nuttig. Deze zijn:

• & = EN
  • | = OF
  • ~ = NIET

Als voorbeeld: Het Hebreeuwse woord malak (Strong nummer 04397) en het Griekse woord angelos (Strong nummer 32) kunnen vertaald worden als engel(-en) of als bode(-n). Hoe ze vertaald worden hangt er sterk van af of de vertaler aanneemt dat het om mensen gaat of niet.

De zoekopdracht "04397 ~ engel*" (zonder aanhalingstekens) levert een lijst op van alle verzen waar het woord malak niet als engel of engelen is vertaald.

Met dit soort zoekopdrachten is heel veel mogelijk.