De gratis Online Bijbel app kan gedownload worden met enkele bijbelvertalingen en andere titels (het z.g. Basis Pakket).

De versies voor Android, iOS (iPhone/iPad) en Mac zijn in de stores van Apple en Google te vinden. De Windows versie is hier te vinden: http://onlinebible.org. Met een klein bedrag extra is voor Windows een iets uitgebreidere versie te koop (het z.g. Plus Pakket).

Maar wellicht wilt u over meer of specifieke inhoud kunnen beschikken. Daarvoor zijn de volgende opties. In veel gevallen is het hebben van een Online Bijbel gebruikers-account noodzakelijk. Als u die niet heeft komt u vanzelf in het scherm om die aan te maken.

1. Downloaden vanuit de Store

Dit is alleen mogelijk in de apps, dus niet in Windows. In de app is een ingebouwde winkel. Deze is ingericht per taal, en vervolgens met type module (Bijbel, Commentaar, Woordenboek). In de app kiest u voor het Info scherm rechts bovenin de balk, en dan Winkel. Linksboven kunt u de taal kiezen. Standaard wordt dit de taal waarin u werkt in Tablet of Smartphone, maar u kunt ook titels in andere talen kiezen. Vervolgens zijn er een aantal rubrieken onder elkaar:

• Crowfunding
  • Prepublicaties
  • Nieuw toegevoegd
  • Importantia Sudiebijbel
  • Bijbels en Lexicons met Strong Coderingen
  • Voor theologen
  • Calvijn
  • Groeiende boeken
  • Exegese Oude testament
  • Exegese Nieuw testament
  • Bijbels
  • Commentaren
  • Woordenboeken
  • Boeken

Soms treft u dezelfde titels in meerdere categorieën aan. Alle titels die u hier aantreft werken uiteraard goed samen met de app. U kunt in de lijst naar onderen scrollen EN ook opzij.

U kunt ook naar een bepaalde categorie gaan en dan rechts van die categorie titel op "Toon alle" klikken. Daarmee worden alle titels in die categorie onder elkaar getoond.

U ziet vervolgens een lijstje titels. Door op een titel te klikken krijgt u meer informatie. Naast de plaatjes van de titels ziet u een aantal vakjes met een aantal verschillende mogelijkheden:

• Geïnstalleerd: dan beschikt u al over de titel
  • Gratis Download: dit zijn titels die u gratis toe kunt voegen. U klikt dan op deze knop.
  • Download: Dit zijn titels waar u recht op heeft zonder bij te betalen
  • Premium Standaard (zie ook optie 3). Deze titel zit in het betreffende pakket. Door op deze knoppen te klikken kunt u deze pakketten ook hier aanvragen.
  • Premium Professional: Deze titel zit in het betreffende pakket. Door op deze knoppen te klikken kunt u deze pakketten ook hier aanvragen. Deze optie is ook rechtstreeks bij Cross Link Services te bestellen en dat is goedkoper om dit via de website van de uitgever aan te vragen, zie punt 3 hieronder.
  • Een bedrag: voor dit bedrag kunt u de titel kopen. Betaling loopt via de standaard betaalwijze in de app store (Google of Apple). Een andere betaalwijze is niet mogelijk.

Voor andere mogelijkheden zie de 3e optie.

Let op: wanneer u iets koopt, wordt dit geregistreerd op uw Online Bijbel account in de app. Als je iets wilt kopen zonder ingelogd te zijn, is dat mogelijk en komt de aankoop op een anoniem account terecht. Maar als u vervolgens  overstapt op een ander apparaat, worden deze aankopen niet overgenomen omdat ze niet op uw Online Bijbel account staan. U kunt de titel dan ook niet op verschillende apparaten gebruiken. Mocht u zich onbedoeld in deze situatie bevinden en nog steeds toegang hebt tot het apparaat waarop de aankoop is gedaan, kunt u contact met ons opnemen om te proberen deze situatie op te lossen.

2. Importeren vanuit een oude dvd nog in uw bezit

Dit is uitsluitend voor Windows, Android en Mac gebruikers. Apple staat niet toe dat zaken buiten de store om op een iPhone of iPad geïnstalleerd worden.

Hieraan zijn eenmalige kosten verbonden indien u geen Premium Gebruiker bent.

Voor degenen die een Windows versie van de Online Bijbel hebben bestaat de mogelijkheid om titels in Android te importeren vanuit de desktop versie van de computer. Hiervoor is het wel essentieel dat u op de desktop Online Bijbel versie 4.34 of hoger gebruikt. Indien u een oudere versie heeft, dan werkt dit niet. Voor degenen met een Mac computer bestaat die mogelijkheid ook, al kan het soms iets ingewikkelder lijken.

3. Een Premium Gebruiker worden

Er zijn drie vormen van Premium gebruikers

1. Basis Premium Gebruiker - u betaalt een klein bedrag per maand of jaar en krijgt hiervoor aanvullende functies in de apps. U krijgt echter geen additionele inhoud
  2. Standaard Premium Gebruiker- u betaald een bedrag per jaar, en krijgt daarvoor (naast de voordelen van Basis Premium Gebruiker) de beschikking over meer bijbelvertalingen, concordanties, woordenbooeken enz.
  3. Professionele Premium Gebruiker - Naast alles van de Standaard Premium Gebruiker krijgt u ook toegang tot veel meer titels vooral ook met Hebreeuws en Grieks, maar ook meer hulpmiddelen als u deze talen niet machtig bent. U kunt deze in de apps aanvragen, maar het is goedkoper om dat via de website te doen. Meer informatie vind u hier: https://onlinebible.com/olb-nl. U kunt zich daar ook aanmelden in het aanvraagformulier

Als Premium Gebruiker heeft u een account. Aan dit account zijn de van toepassing zijnde voordelen gekoppeld. Met optie B en C kunt u de Nederlandse titels die normaal in de store geld kosten zonder extra kosten zowel op uw computer als ook op uw tablet of smartphone gebruiken. In de store ziet u dan "Download" in plaats van een bedrag in Euro's. Bovendien kunt u gratis de importfunctie (punt 2 hierboven) gebruiken.

Als u naar de winkel in de app gaat, ziet u bovenaan een melding over Premium Gebruikers. Als u hierop klikt, ziet u welk niveau van Premium Gebruiker u bent en een overzicht van wat bij elk niveau inbegrepen is. Als u al Premium Gebruiker bent, kun u het niveau alleen wijzigen op hetzelfde type apparaat waarop u Premium Gebruiker bent geworden. Als dat een ander apparaat is dan waar u nu op werkt, dan wordt dat ook aangegeven.

Als Premium Gebruiker ondersteunt u bovendien het elektronisch beschikbaar stellen van gratis Bijbels en andere titels vooral voor onze gelovigen in ontwikkelingslanden. Zij hebben vaak geen geld en middelen om er anders aan te komen.

4. Online Bijbel Windows Content Installer

Deze optie is alleen relevant voor Windows.

Met deze tool is het mogelijk om elk item te installeren dat geregistreerd staat op uw Online Bijbel account. Losse modules kunnen enkel via de apps van Android, iOS an Mac aangeschaft worden (zie ook punt 1 hierboven). Items kunnen niet worden gekocht in Windows. Eenmaal aangeschaft, kunt u hetzelfde account gebruiken in de Online Bijbel Windows Content Installer om ze ook in Windows te installeren. Houd er rekening mee dat de Windows-versie van de Online Bijbel geïnstalleerd moet zijn voordat u dit installatieprogramma gebruikt. Het gebruik van de Content Installer is gratis. Op dezelfde wijze kunt u ook alles titels waar u als Premium Gebruiker recht op heeft ook in Windows krijgen.

U kunt het programma hier gratis downloaden: Gratis download van de Windows Content Installer

Instructies voor het gebruik van het installatieprogramma vindt u hier: Het gebruiken van de Windows Content Installer.