De gratis Online Bijbel app kan gedownload worden met enkele bijbelvertalingen en andere titels (het z.g. Basis Pakket).

De versies voor Android, iOS (iPhone/iPad) en Mac zijn in de stores van Apple en Google te vinden. De Windows versie is hier te vinden: http://onlinebible.com/online-bijbel-windows. Met een klein bedrag extra is voor WIndows een iets uitgebreidere versie te koop (het z.g. Plus Pakket).

Maar wellicht wilt u over meer kunnen beschikken. Daarvoor zijn de volgende opties. In alle gevallen is het hebben van een Online Bijbel gebruikers-account noodzakelijk. Als u die niet heeft komt u vanzelf in het scherm om die aan te maken.

1. Kopen in de Store

Dit is alleen mogelijk in de apps, dus niet in Windows. In de app is een ingebouwde winkel. Deze is ingericht per taal, en vervolgens met type module (Bijbel, Commentaar, Woordenboek). In de app kiest u "Info & Instellingen", en dan Winkel. Linksboven kunt u de taal kiezen. Standaard wordt dit de taal waarin u werkt in Tablet of Smartphone, maar u kunt ook titels in andere talen kiezen. Vervolgens zijn er een aantal rubrieken onder elkaar:

Nieuw toegevoegd

Populaire titels

Bijbels en Lexicons met Strong Coderingen

Voor theologen

Bijbels

Commentaren

Woordenboeken

Boeken

Alle titels die u hier aantreft werken uiteraard goed samen met de app.

U kunt in de lijst naar onderen scrollen MAAR ook opzij.

U ziet vervolgens een lijstje titels. Door op een titel te klikken krijgt u meer informatie. Naast de plaatjes van de titels ziet u een aantal vakjes met een aantal verschillende mogelijkheden:

• Geïnstalleerd: dan beschikt u al over de titel
  • Gratis Download: dit zijn titels die u gratis toe kunt voegen. U klikt dan op deze knop.
  • Download: Dit zijn titels waar u recht op heeft zonder bij te betalen
  • Premium Standaard   (zie ook optie 3). Deze titel zit in het betreffende pakket. Door op deze knoppen te klikken kunt u deze pakketten ook hier aanvragen. Let op - het is goedkoper om dit via de website van de uitgever aan te vragen, zie punt 3 hieronder.
  • Premium Professional : Dat zijn de modules die alleen beschikbaar zijn voor de gebruikers die het Premium Professioneel abonnement hebben afgesloten
  • Een bedrag: voor dit bedrag kunt u de titel kopen. Betaling loopt via de standaard betaalwijze in de playstore (Google of Apple). Een andere betaalwijze is niet mogelijk.

Voor andere mogelijkheden zie de 3e optie.

2. Importeren vanuit een dvd reeds in uw bezit

Dit is uitsluitend voor Android en Mac gebruikers. Apple staat niet toe dat zaken buiten de store om geïnstalleerd worden.

Hieraan zijn eenmalige kosten verbonden indien u geen Standaard of Premium Gebruiker bent.

Voor degenen die een Windows versie van de Online Bijbel hebben bestaat de mogelijkheid om titels te importeren vanuit de desktop versie van de computer. Hiervoor is het wel essentieel dat u op de desktop Online Bijbel versie 4.34 of hoger gebruikt. Indien u een oudere versie heeft, dan werkt dit niet. Voor degenen met een Mac computer bestaat die mogelijkheid, al kan het soms iets ingewikkelder lijken.

• Een uitleg hoe u dit in Windows uit moet voeren vindt u in het volgende artikel: Importeren vanaf de Desktop
  • Een uitleg hoe u dit op de Mac kunt doen vindt u in het volgende artikel: <link nog te koppelen>.

3. Een Premium Gebruiker worden

Er zijn drie vormen van Premium gebruikers

1. Basis Premium Gebruiker - u betaalt een kleine maandelijks bedrag en krijgt hiervoor aanvullende functies in de apps.
  2. Standaard Premium Gebruiker - Naast de voordelen van de Basis Premium Gebruiker krijgt u toegang tot een groot aantal titels om in Windows en de app te gebruiken
  3. Professionele Premium Gebruiker - Naast alles van de Standaard Premium gebruiker krijgt u ook toegang tot extra titels met name voor professionele gebruikers.

Een vergelijking met de lijst titels vindt u hier: http://onlinebible.com/info-abonnement

Als Premium Gebruiker heeft u een account. Aan dit account zijn de van toepassing zijnde voordelen gekoppeld. Met optie 2 en 3 kunt u de Nederlandse titels die normaal in de store geld kosten zonder extra kosten ook op uw tablet of smartphone gebruiken. In de store ziet u dan "Download" in plaats van een bedrag in Euro's. Bovendien kunt u gratis de importfunctie (optie 2 hierboven) gebruiken.

Als Premium Gebruiker ondersteunt u bovendien het steeds elektronisch beschikbaar stellen van vertalingen en andere titels in het Nederlands.