Als u dit programma voor het eerst opstart kan het soms even duren voordat het hoofdscherm verschijnt. U krijgt dan een scherm waar u dient in te loggen met uw Online Bijbel Account. Op dat moment wordt gecontroleerd of u al een account heeft. Meer informatie over uw account vindt u hier: Een Online Bijbel Account.

Indien u de Online Bible Windows Content Installer nog niet geïnstalleerd heeft, dan kunt u het hier downloaden: http://www.onlinebible.org/title/OLBWCIdut

Twee opmerkingen bij de Online Bijbel Windows Content Installer:

• Dat u mogelijk bij een volgende keer opstarten ziet dat er een update is (hieronder verder beschreven).
  • Dat er mogelijk iets niet goed werkt of dat deze omschrijving onduidelijk is. Rechtsboven op dit scherm ziet u de link Nieuw Ondersteuningsticket (niet proberen in te loggen!). Klik hierop, vul de velden in, en wij proberen u snel te helpen.

Het eerste gebruik

Als u het programma voor het eerst gebruikt ziet u het volgende scherm:

Hier dient u in te loggen met uw Online Bijbel account. Dat duurt eventjes terwijl uw gegevens opgehaald worden, en daarna ziet u de gegevens van uw account. Nu is in het programma bekend waar u recht op heeft.

Het programma vindt bijna altijd de juiste locaties, enkel als u een wat bijzondere installatie heeft kan dit verkeerd gaan. Mocht dit niet goed zijn gegaan en het programma bijv. geen map kunnen vinden, zie dan "Enkele bijzondere situaties" hieronder.

Updates van dit programma

Er is nog één veld op het hoofdscherm wat u in de gaten kunt houden. Links onderin ziet u staan of er inmiddels een nieuwe versie van het programma beschikbaar is. In plaats van enkel de versie ziet u dan de geïnstalleerde versie en de laatste versie, met een download knop. De nieuwste versie is nu al (aug 2023) 1.13

Door op de blauwe download knop te klikken wordt de laatste versie geïnstalleerd. De schermen zijn gelijk aan een eerste installatie.

Titels installeren

Als u het programma opstart ziet u wellicht dat het programma eerst aan het synchroniseren is. Dat is om te bepalen met uw account bij Cross Link Services op welke modules u recht heeft.

Om titels te installeren heeft u het linker paneel nodig. Kies eerst de taal waarin u titels zoekt. Standaard zal dat de taal van uw account zijn, maar dat kunt u wijzigen.

Vervolgens ziet u een aantal categorieën. Dit zijn dezelfde categorieën die u in de apps (Android, iOS of de Mac) ziet. Door op eentje te klikken ziet u de titels die in die categorie ingedeeld zijn.

Wij gebruiken zowel het woord titel als module om een bepaalde uitgave in de Online Bijbel aan te duiden. We vermijden het woord Boek, omdat dit een bepaalde categorie is.

1. Door op de drie puntjes te klikken krijgt u meer informatie over die titel te zien.
  2. Soms ziet u "Geïnstalleerd" staan, en van deze uitgave heeft u dan de laatste versie al.
  3. Als er bij een titel "Bijwerken" staat, dan heeft u deze titel al geïnstalleerd, maar is er inmiddels een verbeterde versie beschikbaar. Door op de blauwe balk te klikken word deze geïnstalleerd in de Online Bijbel. Zie hiervoor ook dit artikel: Updates van de inhoud
  4. Als er bij een titel "Download" staat, dan betreft het een (voor u) nieuwe titel. Door hierop te klikken wordt deze in de Online Bijbel geïnstalleerd.

Mocht na het installeren de knop toch op Bijwerken of Download blijven staan, zie dan de bijzondere situaties hieronder.

Uiteraard kunt u titels vanuit verschillende categorieën downloaden. Het gaat altijd één voor één, meerdere titels tegelijk selecteren kan niet.

Ook kunt u de taal wijzigen om boeken in een andere taal te downloaden voor zover u daar recht op hebt. Het kan ook zijn dat u in de app een titel in een andere taal gekocht hebt. Deze staat hier dan wel bij.

Waar u geen recht op heeft wordt niet getoond.

Nadat u alles wat u wenst heeft gedownload kunt u het programma afsluiten en de Online Bijbel opstarten. Het programma doorloopt het normale proces voor updates, en daarna zijn de titels beschikbaar. Deze zijn reeds in de actieve desktop aangevinkt als Favoriet, dus daar hoeft u niet meer aan te denken.

Als u via een nieuwsbrief hoort dat iets nieuws beschikbaar is, of zelf regelmatig wilt controleren, hoeft u alleen deze laatste stap van deze beschrijving "Titels installeren" uit te voeren. De rest is al bekend.

Enkele bijzondere situaties

1. Meerdere gebruikers op één computer

Indien u op de computer meerdere Windows gebruikers accounts hebt dan zal de Online Bible Content Installer deze alleen beschikbaar stellen voor de ingelogde gebruiker. Om deze titels ook voor de andere gebruiker(s) beschikbaar te maken, logt eerst die gebruiker in, opent de Online Bijbel, en kiest de optie Reset Programma.

Hiermee wordt het programma afgesloten en als het weer opgestart wordt zijn dezelfde titels beschikbaar.

2. Meerdere desktops in de Online Bijbel

De Online Bijbel Content Installer zal de nieuwe titel(s) als favoriet aanmerken in de op dat moment actieve desktop. In andere desktops zult u mogelijk deze titel zelf als favoriet aan moeten vinken.

3. Blokkades door virusscanners

Wij hebben in één geval meegemaakt dat een titel door een virusscanner werd geblokkeerd. In dat geval blijft de knop op "Download" staan, na er op geklikt te hebben.

4. Onjuiste locaties

In het onderste deel van het hoofdscherm staan de plaatsen op uw computer waar de onderdelen van de Online Bijbel opgeslagen zijn. Mochten ze niet ingevuld zijn (of niet juist zijn), dan kan het zijn dat u geen gebruik maakt van de standaard locaties, of voor een andere installatie gekozen hebt. In dat geval kunt u handmatig de locaties opzoeken door middel van het folder icoontje (in de cirkel in het plaatje). Het gaat er dan om dat u opzoekt waar het bestand Olb.exe staat.

In de Online Bijbel kunt u ook controleren waar de bestanden staan. Start de Online Bijbel, en ga in het menu naar Extra >> Testen >> Windows Resources. Vergeet na het kijken niet om de Online Bijbel weer af te sluiten.

Als dat allemaal goed is dan kunt u inhoud toevoegen.

5. Andere vragen of problemen

In een enkel uitzonderlijk geval blijft bij een titel de tekst Bijwerken of Download staan, in plaats van te veranderen in Geïnstalleerd. Of mogelijk loopt u tegen iets anders aan. Laat ons dat dan weten. Daarvoor kunt u rechtsboven op dit scherm op de knop Nieuwe Ondersteuningsticket klikken. Als u hier dan invult wat het probleem is zullen we proberen u te helpen.