Beschikbaarheid

De ontwikkeling van de Online Bijbel begon als Windows programma iets meer dan 30 jaar geleden, en het heeft nu tevreden gebruikers in een groot aantal landen over de hele wereld. In die tijd werd ook de naam gekozen, een tijd toen het internet nauwelijks bekend was. De naam is daarom wat misleidend. Het programma is juist bedoeld om offline gebruikt te kunnen worden. Daarom werkt ook de Android versie zonder internet verbinding.

Met de opkomst van mobiele apparaten werd duidelijk dat de Online Bijbel ook op andere apparaten beschikbaar moest komen dan enkel Windows computers. Daarom kwam Cross Link Services in 2014 met een eerste versie van een app voor Android (zowel mobiel als Android). Sindsdien is de app steeds verder ontwikkeld, en worden regelmatig nieuwe functies toegevoegd. Tegelijk is het wensenlijstje zeker nog niet uitgeput. De huidige versie vereist Android 5 of hoger. Als u versie 4.3 of 4.4 heeft wordt er een oudere versie geïnstalleerd die wel met deze versie van Android werkt.

De app kan gedownload worden uit de Playstore (ter aanvulling, de app is niet beschikbaar in de Amazon Appstore).

Daarmee is er een eerste installatie met onder meer een aantal vertalingen, commentaren en een Grieks en Hebreeuws lexicon (om met Strong nummers te werken). In de app is ook een winkel waar meer titels aangeschaft kunnen worden. Voordat je de winkel kunt bezoeken is het aanmaken van een Online Account noodzakelijk. Dit heeft ook het voordeel dat aangeschafte modules ook met andere Online Bijbel apps uitgewisseld kunnen worden (iOS en Mac, ook in Windows, voor Premium gebruikers, d.m.v. de Windows Content Installer). Zie het volgende artikel voor meer informatie:

Een Online Bijbel Account.

en:

Windows installatie

Meer informatie over het gebruik van de app is te vinden in andere delen van deze kennisbank. Mocht u de app nog niet goed kennen, dan kunt u dit artikel lezen: Korte introductie Android en iOS

Mocht u bepaalde functionaliteit in de app missen, laat het ons weten. We kunnen niet garanderen dat het toegevoegd wordt, maar we houden wel bij welke toevoegingen favoriet zijn.

Installatieproblemen

In Android versie 10 is het bestandsbeheer gewijzigd waardoor de import-functie vaak problemen geeft. Een oplossing hiervoor vindt u in punt 4 van het volgende artikel: Importeren van Online Bijbel titels vanuit de desktop versie

Verder zijn we ons niet bewust van bijzondere problemen met de Android app, maar mocht u tegen problemen aanlopen maak dan een ticket aan (rechtsboven in dit scherm), en we proberen te helpen.\

Een enkele keer krijgen we de vraag of de Online Bijbel ook geïnstalleerd kan worden op de losse geheugenkaart. Dat kan helaas niet. Wel kunnen de te importeren modules vanuit de Windows versie op de SD kaart gezet worden. Zie hiervoor de bovenstaande link naar: Importeren van Online Bijbel vanuit de desktopversie.

Soms gebeurt het dat tijdens het inloggen in je account het inloggen niet lukt.

Meestal is dat dan omdat men het schuifje bij "Ik heb al een Online Bijbel account" vergeet naar rechts te schuiven. Zie onderstaand screenshot:

Het kan soms gebeuren dat u het schuifje niet te zien krijgt, het is rechts buiten beeld. U heeft dan de letters te groot staan. U kunt dat verhelpen door onder info en instellingen de lettergrootte te verkleinen (pas lettertype grootte aan) in het midden van het scherm.

Dit scherm verschijnt door te gaan naar: Info  en Instellingen (rechts boven, de witte i in het zwarte cirkeltje), daarna onderin naar inloggen of registreren.