Als u de Online Bijbel op uw desktop computer gebruikt dan zijn er mogelijkheden om sommige titels te kopiëren vanaf de desktop naar de smartphone of tablet. Daar zijn echter wel een aantal voorwaarden:

1. Deze oplossing werkt alleen voor Android toestellen omdat Apple niet toestaat dat er inhoud buiten de store om wordt geïmporteerd.
  2. Om de titels te kunnen exporteren vanaf de computer moet uw versie 4.34 of hoger hebben van de Online Bijbel op uw pc. Het versienummer kunt u zien door de Online Bijbel op te starten en helemaal linksboven te kijken naar de omschrijving (of in het menu: Help \ Over).
  3. U dient in de app te beschikken over de optie "Laad module vanuit de PC versie". Indien u een abonnement heeft kunt u hier gratis over beschikken, anders zult u het in de app moeten kopen (wijst zich vanzelf als u het kopiëren uit wilt voeren).
  4. Deze oplossing werkt niet voor alle titels. Het werkt met name voor gecompileerde titels (dus niet uw eigen notities), specifiek Bijbels, Lexicons, Woordenboeken. Het werkt ook voor sommige boeken maar niet voor bijvoorbeeld de kaarten.

Om te importeren doorloopt u drie stappen:

1. Het voorbereiden van de modules voor export op de PC
  2. De bestanden fysiek exporteren
  3. De bestanden importeren in de app op uw tablet of smartphone

Deze stappen worden hieronder in detail besproken.

1. Het voorbereiden van de export

Start de Online Bijbel op uw computer en ga in het menu naar Extra \ Modules tbv Mobiel en Tablet. Deze optie is er niet als uw versie te oud is.

U krijgt vervolgens een scherm om aan te geven welke modules u wilt exporteren.

1. Kies de tab "Bijbels"
  2. Selecteer welke vertalingen u wilt exporteren
  3. Doe hetzelfde in de volgende tabs (Commentaren, Boeken enz.)
  4. Noteer waar de bestanden terecht zullen komen
  5. En als u klaar bent, klik op Voorbereiden. Nu worden de bestanden klaar gezet.

2. De bestanden fysiek exporteren

We gaan er in deze beschrijving van uit dat u Windows gebruiker bent. Voor gebruikers van andere besturingssystemen is deze beschrijving wellicht vrij eenvoudig te volgen en aan te passen aan hun situatie.
Ga met de verkenner naar de locatie zoals boven in "Bestemmingsmap" aangegeven. U zien nu de titels als mappen, waarbinnen bestanden staan. Het is essentieel dat u hele mappen kopieert, en niet een aantal van de losse bestanden.

Waarheen u moet kopiëren hangt af van uw tablet of mobiel. Sommige beschikken over een SD kaart. Soms biedt een usb stick of kabel uitkomst. Wellicht kan het ook via de "cloud" zoals Google Drive. Als u het maar kunt importeren in uw Android toestel.

3. De bestanden importeren in de app

Start de Online Bible app op. Ga naar "Info & Instellingen", en kies de optie Winkel. In het menu (de drie puntjes onder elkaar rechtsboven) kziet u de optie "Laad module vanuit de PC versie".
Als u deze module niet heeft (of als u geen abonnement heeft) dan krijgt u de optie om deze te kopen. Het is noodzakelijk om te kunnen importeren. Hiermee draagt u ook bij in de kosten voor de ontwikkeling van deze gratis app. Hierna zorgt u dat de app gesloten is (ook in de achtergrond.

In stap 2 heeft u een mogelijkheid gekozen om de bestanden binnen te halen. Deze zullen dan niet op de juiste locatie staan. U heeft dan een app nodig waarmee u bestanden kunt verschuiven. In dit voorbeeld is File Manager gebruikt.
Met de "Laad module" wordt een map aangemaakt "OnlineBible" dat normaal in het interne geheugen staat. Als u een sd kaart heeft, dan kunnen ze ook daarop gezet worden. De mappen die in stap 2 gekopieerd zijn moeten hier als mappen binnen de map OnlineBible neergezet worden, dus in het interne geheugen of op de sd kaart. .

U moet dus niet zelf de map OnlineBible aanmaken, maar opzoeken waar de app het neergezet heeft. Nogmaals kopieer de gehele mappen in deze map, en niet losse bestanden.Als u een sd kaart gebruikt heeft de OLB app waarschijnlijk de volgende map aangemaakt op de sd kaart:    Android/data/nl.cross_link.droid.olb/files/OnlineBible.    In die map staat al: info.txt. In deze map zet u dus ook de modules die u wilt importeren vanuit Windows. Let op: de complete map van de modules hier neer zetten.
Waar, als voorbeeld, na stap 1 er een bestand op uw pc staat ...\Online Bible\Mobile\HSV\Text.Dat, moet er na stap 3 een bestand op uw mobiel staan: ...\OnlineBible\HSV\Text.Dat.

Het kopiëren is nu afgerond. U kunt de OLB app opstarten en had ze moeten zien. Als u nu de optie "Laad module vanuit de PC versie" kiest, dan ziet u welke bestanden gekopieerd zijn.

PM: Wanneer u moeite hebt met het verplaatsen van bestanden binnen uw Android toestel kunt u ook de door de Online Bijbel klaargemaakte bestanden op uw PC direct in uw Android toestel kopiëren op uw PC.

U sluit dan uw Android met een usb kabel aan op uw PC en geeft toestemming op uw Android voor usb connetion.

U opent dan in de PC verkenner zowel de map waar de OLB de klaargemaakte bestanden heeft gezet, als de map die door de OLB in Android is klaargemaakt. Nu sleept u de bestanden direct naar de Android map.