Oudere gebruikers van de Online Bijbel zullen zich de Online Bijbel vooral herinneren als een programma dat je door middel van een cd of dvd kon installeren op je computer. De dvd is echter aan het verdwijnen en steeds meer laptops, en zelfs desktops hebben niet eens meer een dvd speler. Voor de Mac PC was de dvd altijd al een flink struikelblok. Welnu, sinds begin 2018 kent de Online Bijbel geen dvd meer en is alles te downloaden of in een App store aan te schaffen.

Dat geldt zowel voor de Windows en de Mac versie, en ook voor smartphones / tablets van zowel Android als Apple (iOS).

Hieronder proberen we u een overzicht te geven van de zeer vele mogelijkheden die de Online Bijbel biedt voor de diverse besturingssystemen en apparaten.

1. Windows PC of laptop

Voor computers met de Windows-besturingsystemen zowel voor Windows 10 als voor de oudere versies zijn er de volgende opties:

1. Gratis basisversie en de wat uitgebreidere plusversie.

Deze zijn als download beschibaar. Meer informatie vindt u hier: http://onlinebible.com/online-bijbel-windows

In beperkte mate kunt u deze versie van de Online Bijbel uitbreiden met een paar losse aankopen:

https://www.importantia-publishing.nl/c-3349126/online-bijbel/

Bij deze gratis versie en de plusversie beschikt u over een compleet werkend Online Bijbel programma. Ook al met een behoorlijk aantal modules. Maar er is veel meer inhoud, modules, beschikbaar, zie punt 2 (Premium Gebruiker).

2. Premium Gebruiker:

Met de Windows versie heeft u de mogelijkheid om Standaard of Professioneel Premium Gebruiker te worden. U beschikt dan ook over veel meer inhoud, niet alleen op uw pc of laptop, maar ook op uw smartphone en tablet. Dat geldt zowel voor iOS, als voor Android phones en tablets. Ook voor de Apple PC en laptop (macOS). Hieronder de link voor meer informatie, voor het verschil tussen Standaard en Professioneel en voor het aanvragen hiervan: http://onlinebible.com/info-abonnement

Bovendien ondersteunt u daarmee continue het voortbestaan van de Online Bijbel.

Degenen die al langer de Online Bijbel gebruiken, en die over een geregistreerde dvd hebben beschikt, krijgen bij het aanvragen extra inhoud ter beschikking. Zie hiervoor het aanvraagformulier.

2. ANDROID

Over de app voor smartphone en tablet vindt u hier informatie: http://onlinebible.com/olb-nl

U download deze app vanuit de Google Playstore. De app heet: Online Bijbel app - https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.cross_link.droid.olb.

U heeft als Android versie minimaal 5.0 nodig (4.3 werkt soms nog, maar beperkt). De app heet: Online Bijbel, en is gratis te downloaden.

Binnen de app is het mogelijk om diverse titels (zoals bijbelvertalingen, commentaren en lexicons) los te verkrijgen. Er staan zowel gratis titels als ook titels die aangeschaft moeten worden.  Om dit te kunnen doen heb je een Online Bijbel Gebruikers-account nodig. Aangeschafte titels worden ook toegankelijk op andere apparaten, zoals de iPhone, iPac of Mac-computer (mits ook deze apparaten werken met hetzelfde gebruikers-account). Aangeschafte titels worden niet toegankelijk onder de Windows-software van de Online Bijbel.

In Android bestaad ook de mogelijkheid om Premium Gebruiker te worden.

• Basis Premium Gebruiker - hiermee heeft u wat aanvullende functies binnen de app (wit met zwarte letters of juist zwart met witte letters, categoriën van bladwijzers en meer)
    • Standaard Premium Gebruiker - naast de voordelen van "Basis" heeft u hiermee standaard toegang tot veel titels die anders apart aangeschaft moeten worden (ook in Windows).
    • Professioneel Premium Gebruiker - naast de voordelen van "Standaard" heeft u hiermee standaard toegang tot extra titels vaakvoor een meer professioneler gebruiker.

Een vergelijking van de inhoud van deze drie, samen met de daaraan verbonden kosten, vindt u hier: http://onlinebible.com/info-abonnement.

3. Apple iMac of Macbook (macOS)

Voor iMac en Macbook is in de App-store de Online Bijbel app te downloaden https://itunes.apple.com/nl/app/online-bijbel/.

Binnen deze app is het mogelijk om diverse titels (zoals bijbelvertalingen, commentaren en lexicons) los te verkrijgen. Er staan zowel gratis titels als ook titels die aangeschaft moeten worden.  Om dit te kunnen doen heb je niet per sé een Online Bijbel Gebruikers-account nodig (u kunt titels met uw iTunes account aanschaffen). Het is echter sterk aan te bevelen wel een Online Bijbel Gebruikers-account aan te maken, omdat de aangeschafte titels dan ook gebruikt kunnen worden op andere apparaten die met hetzelfde Gebruikers-account werken.

Aangeschafte titels worden niet toegankelijk onder de Windows-software van de Online Bijbel.

Als Premium Gebruiker (standaard of professioneel) krijgt u standaard toegang tot veel van deze titels, inclusief toegang tot deze titels onder de Windows software.

4. Apple iPhone en iPad (iOS)

Voor de iPhone en iPad is de app te downloaden vanuit de App-store als de Online Bijbel app https://itunes.apple.com/nl/app/online-bijbel/

Binnen de app is het mogelijk om diverse titels (zoals bijbelvertalingen, commentaren en lexicons) los te verkrijgen. Er staan zowel gratis titels als ook titels die aangeschaft moeten worden. Om dit te kunnen doen heb je niet per sé een Online Bijbel Gebruikers-account nodig (ook met een iTunes account zijn aankopen mogelijk). Het is echter sterk aan te bevelen wel ingelogd te zijn met een Online Bijbel account, omdat de aangeschafte titels dan ook gebruikt kunnen worden op andere apparaten die met hetzelfde Gebruikers-account werken.

Aangeschafte titels worden niet toegankelijk onder de Windows-software van de Online Bijbel.

Als Premium Gebruiker heeft u aanvullende mogelijkheden - zie de beschrijving hierboven onder Android.

Aanvullende informatie

Het Online Bijbel Gebruiker-account

Om aankopen in de apps  te doen en om uw abonnement te kunnen koppelen aan uw apparaten is een Online Bijbel Gebruikers-Account nodig.  Al uw aankopen blijven dan beschikbaar, ook wanneer u een nieuw apparaat krijgt of overstapt op een ander operating system (bijvoorbeeld van iOS naar Android, of andersom)

Over dit Gebruikers-account vindt u hier informatie: Gebruikersaccount