Dit artikel is enkel van toepassing op de Windows versie, en voor abonneehouders

Tot 2018 kregen abonnees van de Online Bijbel ieder jaar een dvd met zowel programma als inhoud updates. Vanaf 2018 is de Online Bijbel als download beschikbaar.

Zolang u de update zet over een bestaande installatie is er niets aan de hand, maar als u alles opnieuw moet installeren of een nieuwe computer koopt dan blijkt u van alles te missen wat u vroeger had.

Velen hebben hier geen probleem mee, want in de download zit voldoende, maar het is ook goed voor te stellen dat u toch titels mist.

Er zijn op dit moment twee oplossingen hiervoor.

1. U kunt eerst de laatste dvd in uw bezit (dat had van 2018 moeten zijn) eerst installeren, en daarna de laatste update downloaden en er over heen installeren. Daarmee heeft u alles wat op de dvd stond plus de laatste update, want eerder geïnstalleerde boeken worden niet verwijderd.
    Let op: doe dit niet in omgekeerde volgorde, want dan blijft u juist met de verouderde versie op uw computer zitten.
  2. U kunt gewoon de download installeren, en dan ontbrekende titels toevoegen zoals beschreven in het volgende artikel: Titels installeren van een dvd.

Met de beide oplossingen zult u wel nog licentiecodes in moeten voeren. Deze moeten overeenkomen met de dvd die u gebruikt heeft (dus bij een dvd van 2018 horen de licentiecodes die in 2018 verstrekt zijn).

De uitzondering op het bovenstaande is de $PPW2010, dat was een extra DVD, die ook ook alsnog weer zult moeten installeren. Zie hiervoor de aparte instructie: PPW dvd toevoegen