Dit artikel gaat over de desktop PC of laptop met Windows.

Vanaf 2018 is de Online Bijbel als download beschikbaar. In deze download zit al het materiaal waar een abonnee recht op heeft.

In het verleden heeft Cross Link Services een aantal keer aan trouwe abonnees bonus-materiaal ter beschikking gesteld. Dit materiaal zit niet in de download. Bovendien waren er meer bestanden op de dvd dan in de huidige download.

Om over dit extra materiaal te kunnen beschikken moet u:

1. Al langer abonnee zijn, en dus licentiecodes hebben voor wat op een dvd stond (eventueel ook bonus-materiaal). Aan nieuwere abonnees wordt het materiaal niet ter beschikking gesteld.
  2. Over een dvd met de Online bijbel beschikken. Van welk jaar deze dvd is maakt niet zoveel uit. Uw computer hoeft niet persé van een dvd drive voorzien te zijn. Dat is ook anders op te lossen.

Indien één of beide punten niet van toepassing is op uw situatie, dan is dit artikel voor u niet zinvol.

Om dit extra materiaal te installeren doorloopt u de volgende stappen:

1. Stel vast waar het materiaal opgeslagen moet worden.
    Ga hiervoor naar de optie "Windows resources" in de Online Bijbel (menu optie Extra, Testen).

U krijgt dan een scherm waarbij het om de "Gedeelde map" gaat. Noteer dit pad precies, want hier moeten de bestanden terecht komen.

2. Doe de dvd in de dvd-drive. Indien u er geen heeft kunt u het beste een andere computer gebruiken die er wel over beschikt, en dan de nodige mappen naar een usb stick kopiëren om vervolgens alsnog het onderstaande uit te voeren. De titels zijn per taal opgeslagen. voor Nederlandse titels zoekt u X:\olb\bibledut (waar u de letter X vervangt door de letter van uw dvd drive (of usb stick als u geen dvd drive heeft).

Van de mappen rechts kiest u degene uit die u wilt hebben. Bibledut is de map met Nederlandse titels, bible bevat de Engelse titels, biblefre de Franse, bibleger de Duitse enz.

3. Kopieer de benodigde mappen naar de locatie die u gevonden heeft in "Gedeelde map" (punt 1 hierboven). Kopieer wel de hele map (bijv. BELICHT1CO), en niet enkel de bestanden die in een map zitten.

Het materiaal staat nu op uw computer, maar wodt nog niet herkend door de Online Bijbel.

4. Haal de dvd uit uw computer. Dit is essentieel. Anders gaat het mis in de volgende stap.
    Start de Online Bijbel op.

5. Kies de optie "Reset Programma" (onder Extra).

Hiermee wordt de Online Bijbel afgesloten.

6. Start de Online Bijbel weer op. U krijgt een paar schermen zoals ook gebruikelijk bij het installeren van het programma. Doorloop deze opde normale manier.

Hierna is het bonus-materiaal toegevoegd. Als u het nog niet ziet kan het zijn dat u nog licentiecodes in moet voeren, of de favorieten nog in moet richten. Zie daarvoor de volgende artikelen:

Licentiecode invoeren

Favorieten inrichten