Dit artikel gaat over de installatie op een Windows computer.

PM: Heeft u nog geen dvd van de PPW, dan kunt u hier een versie tegen betaling downloaden:  https://gumroad.com/l/nmfC.. Daar staat ook de installatie instructie bij.

In de loop der jaren is voor trouwe abonnees bonus­materiaal beschikbaar gemaakt. Dit materiaal is op de normale dvd te vinden. Maar de uitzondering zijn de PPW commentaren (Patrik, Polus en Wels) die in 2010 op een aparte (grijze) dvd zijn verspreid. Het was ook tijdelijk mogelijk om deze dvd los te kopen.

Bij een installatie van een nieuwe Online Bijbel versie zullen de oude PPW bestanden gewoon behouden blijven.

Als je de Online Bijbel om welke reden dan ook helemaal opnieuw moet installeren dan moeten de PPW commentaren weer vanaf de speciale dvd geïmporteerd worden. Vroeger kon dit door de installatie te gebruiken die op die dvd aanwezig is. Echter, met de komst van Windows 10 blijkt vaak dat dit programma te oud is om goed te installeren waardoor problemen ontstaan.

In plaats daarvan moet u na de normale installatie, de PPW modules importeren. Hoe dat in zijn werk gaat wordt hieronder besproken. De bestanden zijn in het .801 formaat opgeslagen (een soort zip bestanden) en daarom werkt alleen de onderstaande werkwijze (tenzij u de bestanden een voor een wilt uitpakken).

U stopt de PPW dvd in de computer, en bekijkt deze enkel met de verkenner (dus geen programma opstarten). Als iets anders opstart, dan Annuleren kiezen.
U ziet dan met de verkenner een aantal bestanden die beginnen met PPW en eindigen met de extensie 801. Dus zijn de commentaren per Bijbelboek. U kunt vanaf dvd installeren of u kopieert de commentaren eerst naar een usb stick.

Vervolgens start u de OLB op. en gaat naar Extra / Module Hulpmiddelen / Module installeren.

Op het scherm kiest u vervolgens voor "Bladeren".

En daarna:

1. Kies de locatie uw dvd drive
  2. Eventueel kunt u ook een folder kiezen (als u vanaf de dvd installeert dan hoeft dat niet).

Indien nodig op OK drukken en dan komt u weer terug op het vorige scherm, maar nu met een serie PPW commentaren.

1. Selecteer de eerste titel met als naam PPW (het wordt blauw).
  2. Klik op OK. Dat duurt eventjes en dan is het geïnstalleerd. Daarna kunt u deze twee stappen steeds herhalen voor alles wat u nodig heeft.
  3. Als het helemaal klaar is (let op dat u naar rechts kunt scrollen om meer te zien), dan op Sluiten klikken.

Op deze wijze zou alles geïnstalleerd moeten worden, kost alleen wel een kwartiertje. En daarna zult u wel eerst de ontsluitingscode in moeten brengen en daarna als favoriet aan moeten vinken wilt u ze ook zien.