In deze handleiding worden de verschillende mogelijkheden besproken om de Online Bijbel Mac App uit te breiden met extra titels.

De basis Online Bijbel App is gratis beschikbaar in de App Store, klik hier om naar de website te gaan.

Installatie extra titles

Na download en installatie verschijnt dit scherm:

U hebt nu een aantal mogelijkheden om titels toe te voegen aan de Online Bijbel.

Dit is afhankelijk van de vraag of u een abonnement heeft:

U hebt geen abonnement op de Online Bijbel en geen DVD

Kies "Winkel" in het linker scherm, dit venster verschijnt:

U kunt kiezen voor ”Doorgaan ZONDER registreren", waarna u vervolgens losse titels kunt kopen.

Niet registreren houdt echter wel in dat u geen titels tussen uw apparaten zoals iPad, iPhone en Mac kunt uitwisselen! Dat kan alleen als u een account aanmaakt.

Het is dus verstandig om wel te registreren om zo een account af te sluiten. Dat kan ook via de website.

Het is ook het overwegen meer dan waard om een abonnement af te sluiten. Zie de website voor meer informatie.

U hebt wel een abonnement op de Online Bijbel

Kies "Winkel" in het linker scherm, dit venster verschijnt:

Indien u een account hebt, kunt u eerst de beschikbare titels installeren nadat u bent ingelogd.

Kies “yes” naast “Ik heb al een Online Bijbel account”. Als u nog geen account hebt, kiest u “Registreer”.

Onderstaand scherm verschijnt:

U kunt de beschikbare titels installeren door te kiezen voor “Gratis Download” of "Download”.

Klik indien nodig op “Aankopen herstellen” bovenin het scherm.

Naast “Winkel” links bovenin het scherm kunt u kiezen voor titels in andere talen.
Kies “Sluiten” rechts bovenin het scherm als u alle gewenste titels hebt geïnstalleerd.

U hebt nog een Online Bijbel DVD

Met de DVD kunt u nog meer titels toevoegen aan de Online Bijbel. Om de inhoud van de DVD te laden in de Mac Online Bijbel, moet de inhoud daarvan gekopieerd worden naar de harde schijf.

(Het is niet noodzakelijk de inhoud te kopiëren, maar dan moet de DVD telkens in de speler geplaatst worden als u de extra titels wilt openen. Dit is niet aan te bevelen omdat het vertragend werkt)

Het gaat als volgt:

Plaats de DVD in de DVD-speler en open deze door te dubbelkillen op het DVD-symbool op het bureaublad:

Dit scherm verschijnt:

Maak een map aan op de harde schijf van uw Mac, bijvoorbeeld OLB:

Open de map “olb” van de DVD door er op te dubbelklikken:

Selecteer alle bestanden en mappen met de toetscombinatie cmd+A
Kopieer alle bestanden naar de zojuist aangemaakt map OLB door deze er naartoe te slepen of met de toetscombinatie cmd+V

Open de "Winkel" in de Online Bijbel en kies “Laad” (als u geen abonnement heeft moet u deze module kopen).

Dit scherm verschijnt:

Kies “Selecteer” en vervolgens de map waarin de Online Bijbel bestanden staan.

U kunt nu kiezen welke titels u wilt toevoegen.

Bijvoorbeeld de map "bibledut” voor Nederlandse titels.

Kies vervolgens voor “Open”:

Het is mogelijk dat sommige titels niet worden geladen, maar op deze wijze is het mogelijk een groot aantal ervan toch toe te voegen.

En als u ergens vastloopt, rechtboven in het scherm kunt u een ticket aanmaken. Geef duidelijk aan wat de situatie en het probleem is, en we proberen u verder te helpen.