Er zijn vele titels vanuit de winkel in de app te downloaden, maar als u nog een oudere dvd heeft zult u merken dat er nog meer titels daarop staan die niet in de winkel staat. Let op: niet alle titles zijn geschikt om in de app te gebruiken. Zo zal de atlas niet werken.

Dit artikel beschrijft de mogelijkheden om één of meerdere titels vanuit de dvd te importeren in de Mac app. Daarbij speelt ook dat sommige titels eerst door middel van een licentiecode ontsloten moeten worden. Een titel die niet ontsloten is zal niet werken in de app.

Het gaat als volgt:

Plaats de DVD in de DVD-speler en open deze door te dubbelkillen op het DVD-symbool op het bureaublad:

Dit scherm verschijnt:

Maak een map aan op de harde schijf van uw Mac, bijvoorbeeld OLB:

Open de map “olb” van de DVD door er op te dubbelklikken:

Selecteer alle bestanden en mappen met de toetscombinatie cmd+A
Kopieer alle bestanden naar de zojuist aangemaakt map OLB door deze er naartoe te slepen of met de toetscombinatie cmd+V

Open de "Winkel" in de Online Bijbel en kies “Laad” (als u geen abonnement heeft moet u deze module kopen).

Dit scherm verschijnt:

Kies “Selecteer” en vervolgens de map waarin de Online Bijbel bestanden staan.

U kunt nu kiezen welke titels u wilt toevoegen.

Bijvoorbeeld de map "bibledut” voor Nederlandse titels.

Kies vervolgens voor “Open”:

Het is mogelijk dat sommige titels niet worden geladen, maar op deze wijze is het mogelijk een groot aantal ervan toch toe te voegen.

En als u ergens vastloopt, rechtboven in het scherm kunt u een ticket aanmaken. Geef duidelijk aan wat de situatie en het probleem is, en we proberen u verder te helpen.

Optie 5

Dit is een relatief dure mogelijkheid omdat alle titles los moeten worden aangekocht. Als u slechts weinig titels wenst is dit een goede optie.

Aan te bevelen is Premium Gebruiker te worden, zie https://onlinebible.com/info-abonnement.

Kies "Winkel" in het linker scherm, dit venster verschijnt:

U kunt kiezen voor ”Doorgaan ZONDER registreren", waarna u vervolgens losse titels kunt kopen.

Niet registreren houdt echter wel in dat u geen titels tussen uw apparaten zoals iPad, iPhone en Mac kunt uitwisselen! Dat kan alleen als u een account aanmaakt.

Het is dus verstandig om wel te registreren om zo een account af te sluiten. Dat kan ook via de website.

Het is ook het overwegen meer dan waard om een abonnement af te sluiten. Zie de website voor meer informatie.

Optie 6

Kies "Winkel" in het linker scherm, dit venster verschijnt:

Indien u een account hebt, kunt u eerst de beschikbare titels installeren nadat u bent ingelogd.

Kies “yes” naast “Ik heb al een Online Bijbel account”. Als u nog geen account hebt, kiest u “Registreer”.

Onderstaand scherm verschijnt:

U kunt de beschikbare titels installeren door te kiezen voor “Gratis Download” of "Download”.

Naast “Winkel” links bovenin het scherm kunt u kiezen voor titels in andere talen.
Kies “Sluiten” rechts bovenin het scherm als u alle gewenste titels hebt geïnstalleerd.

Tot slot

Tot slot nog een heel belangrijk punt:

De App kan bestanden vanuit één map laden.

Als u titels toe wilt voegen moeten die bestanden dus in de map geplaatst worden waar de oorspronkelijke bestanden staan. In bovengenoemde instructies dus de map Online Bible.