Er zijn vele titels vanuit de winkel in de app te downloaden, maar als u nog een oudere dvd heeft zult u merken dat er nog meer titels daarop staan die niet in de winkel staat. Let op: niet alle titles zijn geschikt om in de app te gebruiken. Zo zal de atlas niet werken.

Dit artikel beschrijft de mogelijkheden om één of meerdere titels vanuit de dvd te importeren in de Mac app. Daarbij speelt ook dat sommige titels eerst door middel van een licentiecode ontsloten moeten worden. Een titel die niet ontsloten is zal niet werken in de app.

Het gaat als volgt:

Plaats de DVD in de DVD-speler en open deze door te dubbelkillen op het DVD-symbool op het bureaublad:

Dit scherm verschijnt:

Maak een map aan op de harde schijf van uw Mac, bijvoorbeeld OLB:

Open de map “olb” van de DVD door er op te dubbelklikken. De Nederlandse titels staan in de map bibledut. Open deze (niet bible, zoals in het plaatje):

Selecteer alle bestanden en mappen met de toetscombinatie cmd+A
Kopieer alle bestanden naar de zojuist aangemaakt map OLB door deze er naartoe te slepen of met de toetscombinatie cmd+V.

Doe dit ook eventueel als u iets van een andere taal nodig had (bible=Engels, biblefre=Frans, bibleger=Duits enz).

Open de "Winkel" in de Online Bijbel en kies “Laad” (als u geen abonnement heeft moet u deze module kopen).

Dit scherm verschijnt:

Kies “Selecteer” en vervolgens de map waarin de Online Bijbel bestanden staan (die u net gemaakt heeft).

U kunt nu kiezen welke titels u wilt toevoegen.

Bijvoorbeeld de map "bibledut” voor Nederlandse titels.

Kies vervolgens voor “Open”:

Het is mogelijk dat sommige titels niet worden geladen, maar op deze wijze is het mogelijk een groot aantal ervan toch toe te voegen.

En als u ergens vastloopt, rechtboven in het scherm kunt u een ticket aanmaken. Geef duidelijk aan wat de situatie en het probleem is, en we proberen u verder te helpen.