Dit artikel is enkel van toepassing als u de Windows desktop versie van de Online Bijbel gebruikt. Het is niet van toepassing voor tablet of mobiel, en evenmin voor de Mac app.

Als u titels mist in de Online Bijbel in een Windows omgeving dan heeft dat mogelijke oorzaken:

1. U heeft de licentecodes in uw bezit niet ingebracht - daar gaat de rest van dit artikel over
  2. U heeft alle licentiecodes ingebracht, maar niet de favorieten aangegeven. Zie het volgende artikel:  Favorieten inrichten
  3. U heeft de Online Bijbel download geïnstalleerd, maar mist titels die u vroeg had. Zie hiervoor het artikel over het installeren van Bonus materiaal.

Heeft u de toegangscode correct kunnen inbrengen?

U kunt controleren of de toegangscodes goed in gebracht heeft door onder Extra­ (boven in het OLB scherm) de optie "Licentiecode installeren" te kiezen. Op het scherm dat u vervolgens krijgt staan in het midden een rijtje boeken. Ziet u in deze lijst de titels die u mist. Dan zijn de licentiecodes niet goed ingebracht.

Om dit op te lossen scrolt u in deze lijst helemaal naar beneden, en kijkt daar welke modules er staan die met een $ beginnen, met name die modules waarvoor u codes gekregen heeft van Cross Link Services (bijv. $NLABON18A).

Als u hier modules ziet staan waarvan u geen code heeft, dan kunt u een verzoek aan ons sturen, en wij kunnen proberen uit te zoeken hoe het met deze code zit.

Als u wel modules ziet staan waarvoor u een code heeft, dan met u alsnog deze module aanvinken (wordt dan blauw), naam en toegangscode invullen (staat rechts van de modulenaam in uw brief) en op OK klikken.

Als u een foutmelding krijgt heeft u waarschijnlijk uw naam niet goed ingevuld. U moet uw naam precies zo overnemen als achter de : staat in uw brief.
LET OP: Het gaat niet om de naam in de ophef van de brief, maar de naam die boven de codes staat, onderaan de brief, incl. bijv. Dhr. of wat er ook staat. Ook inclusief komma's en punten. Voor alle duidelijkheid: P. Jansen is niet hetzelfde als Jansen, P.   U dient precies in te geven wat in de brief staat.

Als voorbeeld:

Als het lukt is het programma even bezig om de installatie uit te voeren. Als dit proces afgelopen is (kan enige minuten duren) dan verdwijnt de module uit de lijst en kunt u het venster sluiten.

Als het nog niet lukt moet u controleren of u geen oude brief gebruikt of een oude DVD: de datum van de DVD moet kloppen met de datum van de brief.

Hieronder volgt nog een complete lijst met mogelijkheden wanneer u een toegangscode niet kunt vinden in de lijst met toegangscodes onder Extra:

De titel/modules waarvoor ik een toegangscode bezit staat niet in de lijst? Mogelijke oorzaken:

oorzaak 1
De toegangscode is in het verleden al succesvol ingevoerd.
Oplossing: Om na te gaan of dit het geval is kijkt u in de Online Bijbel onder Module-installingen (F9) of de desbetreffende titel aanwezig is. Meestal zal de titel wel aanwezig zijn, maar niet staan aangevinkt. Vink de module aan. U kunt nu met de desbetreffende titel werken.

oorzaak 2
U hebt een andere dvd in de drive geplaatst. De code die u bezit is niet bestemd voor deze dvd-rom. U hebt mogelijk een oude Online Bijbel dvd-rom gepakt in plaats van de nieuwere. Of juiste een nieuwere terwijl de code voor een oude is. Enz.
Oplossing: Controleer of u de juiste dvd in de drive hebt gedaan. Zorg dat u de juiste code gebruikt bij de juiste dvd.

oorzaak 3
U werkt met verouderde Online Bijbel software en bezit een code voor nieuwere software.
Oplossing: Download eerst een update van de software uit de bibliotheek op deze website en installeer hiervanuit de dvd.

oorzaak 4
U werkt met titels in een andere taal dan het Nederlands.
Op zich is dat geen probleem, maar u heeft voor deze titels wellicht geen code. Voorbeelden zijn $DeLuxe en $CJB. Indien u kiest voor de Engelse of Duitse editie van de software zullen veel Nederlandse modules niet worden herkent.

oorzaak 5
U hebt in het verleden al eens een licentiecode ingevoerd die dezelfde titels toegankelijk maakt.
Oplossing: U behoeft de licentiecode niet in te voeren. Kijk onder Favorieten naar de desbetreffende titels en zorg dat ze aangevinkt staan.

Patrik Polus and Wels (PPW)commentaar

Een speciale module is het commentaar van Patrik, Polus en Wels. Een zeer uitgebreid, ouder commentaar.

Dit was een bonus module op een aparte DVD, $PPW2010. Dit commentaar was zo groot dat het niet paste op de normale DVD..

Als u die alsnog wilt gebruiken zult u deze module ook apart weer moeten installeren.

Dat kan met deze instructie:

https://onlinebible.freshdesk.com/solution/articles/19000008897-ppw-achteraf-alsnog-installeren-over-een-olb-installatie