Dit artikel is enkel geldig voor de Mac app

Inleiding

Als een programma verwijderd moet worden, omdat deze bijvoorbeeld niet goed meer functioneert of niet langer gebruikt wordt, kan deze eenvoudig van de Apps naar de prullenbak worden versleept. Daarom is er ook geen "uninstall" mogelijkheid zoals bij Windows het geval is.

Het is bekend dat in het geval van een "uninstall" bij Windows er vaak ook mappen van het programma achtergebleven zijn. Op een Mac is dat niet het geval.

Echter: Ook op een Mac blijven er gegevens van het verwijderde programma achter. Het gaat daarbij om gegevens welke nodig zijn om een programma goed te laten functioneren, zoals voorkeursinstellingen e.d.

In Windows staan deze instellingen in het Register en kunnen met het hulpprogramma Regedit worden gevonden. Op een Mac zijn deze gegevens terug te vinden in de Bibliotheek. Op een Mac bestaat er echter geen programma zoals Regedit. De Bibliotheek op een Mac is in principe verborgen, maar kan op eenvoudige wijze worden geopend, zie onder.

Online Bijbel verwijderen uit de Bibliotheek

Als de Online Bijbel naar de Prullenbak is versleept en deze opnieuw wordt geïnstalleerd vanuit de App Store, blijkt dat er toch geen sprake is van een schone installatie. Er zijn namelijk nog vorige items aanwezig, of na de herinstallatie werkt de Online Bijbel nog steeds niet naar behoren.

Het is dan zaak om de Online Bijbel ook uit de Bibliotheek te verwijderen.

Wees met deze handelingen wel voorzichtig! Wees er zeker van dat u de juiste mappen verwijdert!

• Sleep de Online Bijbel vanuit de Apps naar de Prullenbak
  • Klik met de linker muisknop op "Ga" in het menu en druk op de "Option" toets. U ziet nu de Bibliotheek
  • Houd de "Option" ⌥ toets ingedrukt en open de Bibliotheek
  • Open de map "Application Scripts" en verwijder daar de map "nl.cross-link.olbmac"

• Klik vervolgens in bovenstaande scherm op de < om terug te gaan naar de hoofdmap in de Bibliotheek
  • Open de map "Containers" en verwijder de map "Online Bijbel"
  • Sluit de Bibliotheek

Als u bovenstaande mappen heeft verwijdert, kunt u de Online Bijbel opnieuw vanuit de App Store installeren.

U dient opnieuw in te loggen en ook alle gewenste items moeten weer geïnstalleerd worden vanuit de Winkel of Laad module.

Opmerking:

De items welke van een dvd of Windows Online Bijbel naar een map op de Mac zijn gekopieerd, zijn niet verwijderd en kunnen vanuit die map weer worden geïmporteerd met de Laad module.