De Online Bijbel (OLB) bestanden worden op drie locaties op uw computer opgeslagen. Het zijn ook drie soorten bestanden. Er wordt niets in het register geschreven. U kunt dus deze locaties ook handmatig verwijderen als u de OLB wilt deïnstalleren.

De drie soorten bestanden zijn:

  • 1. Programma bestanden (te vinden in "Uitvoer map")
  • 2. De standaard meegeleverde boeken bedoeld voor alle gebruikers van de computer (te vinden in "Gedeelde map")
  • 3. De eigen instellingen, aantekeningen e.d. van iedere gebruiker (te vinden in "Gebruikers map"). 

Het beste kunt u de drie locaties vinden door de OLB op te starten, in het menu Extra te kiezen, en dan  Testen / Windows Resources. 


Als dit echter niet lukt, dan zijn dit de meest waarschijnlijke plaatsen:

  1. Uitvoermap: Voor 64 bit versies van Windows is dit "C:\Program Files (x86)\Bible", en voor de 32 bit versies "C:\Program Files\Bible". De uitvoermap staat bij de nieuwste versie soms ook C:\ Public\ Documents\ Program Files\Bible
  2. Gedeelde map staat in de map "Openbare documenten), te vinden onder Bibliotheken, Documenten. Op de harde schijf is dit de map Public\Documents\Online Bible.
  3. Gebruikersmap is te vinden in Mijn documenten\Bible.


Het kan zeker geen kwaad om voor de zekerheid de PC met de Windows zoekfunctie nog even te doorzoeken op files met de naam "Bible". Dan vindt u ze echt allemaal. Bij hardnekkige problemen blijkt er dan nog wel eens iets tevoorschijn te komen.


Verwijderen van de Online Bijbel


Zoals beschreven kunt u de Online Bijbel verwijderen door de drie mappen op de beschreven locaties te verwijderen. In het register staat niets. Maar als u wilt herinstalleren kunt u ook een deel va nde bestanden verwijderen. 


U kunt beginnen met de Programma bestanden. Dan is de herinstallatie vrij snel, maar veel problemen worden wel opgelost.

Het verwijderen van de gedeelde map kan ook omdat alle ontvangen boeken nog op de dvd staan, en opnieuw geïnstalleerd worden (afhankelijk van wat u aanvinkt als talen van modules).

Met het verwijderen van de gebruikersmap moet u heel voorzichtig zijn. Want hiermee verliest u ook uw eigen gegevens in de OLB, en deze staan niet op de dvd. Wel wordt de map opnieuw aangemaakt bij het installeren, maar eigen instellingen, aantekeningen, verkleuringen en nog meer zijn weg. Van eigen aantekeningen kan een backup gemaakt worden, maar zinvolleris het om de hele gerbuikersmap te kopiëren naar bijvoorbeeld een usb stick.