Ik mis de basis bijbel (2018)

Om onbekende redenen staat de Basis bijbel niet meer op de DVD 2018. Daar merkt u niets van wanneer u de 2018 DVD over een bestaande installatie uitvoert. Alle oude bestanden blijven dan altijd behouden.

Maar wanneer u een installatie uitvoert op een nieuwe pc of laptop verwacht u dat de Basis bijbel er weer zal zijn. Dat is dus helaas niet zo.

Gelukkig zit de Basis Bijbel wel in de downloadbare OLB, daarvoor vindt u de instructie in de brief bij de 2018 DVD

De download  OLB is  echter iets beperkter dan de DVD,  alhoewel die steeds verder uitgebreid wordt.

U kunt nu de downloadbare OLB over de DVD2018 (of 2017 ) uitvoeren en hebt dan in principe alle oude een nieuwe modules beschikbaar.

Wanneer u de downloadversie over de DVD versie installeert gaat het meestal goed, maar soms , door nog onbekende oorzaak , probeert de downloadversie op andere locaties te installeren.

Als dat optreedt kunt u als volgt het probleem oplossen:

In de nu aanwezige OLB gaat u naar Extra-testen-Windows resources. Daar vindt u de drie locaties waar de OLB de bestanden heeft neergezet.

Schrijf deze locaties goed op, vooral de Gedeelde map. (Z)  Dan installeert u de downloadversie en let goed op waar deze installatie wil gaan installeren ( u komt tijdens de installatie vanzelf in dat scherm). Wanneer dat dezelfde locaties zijn kunt u doorgaan en gaat alles gewoon goed.(A)

Wanneer deze download probeert te kiezen voor andere locaties kunt u proberen deze te wijzigen in de eerder opgeschreven locaties. Als dat lukt , gaat het ook gewoon goed.(A)

Als dat niet lukt is het wat ingewikkelder. U gaat dan op de nieuw gekozen locaties toch installeren, met als doel de Basis bijbel binnen te halen. Maar u schrijft weer deze 3 locatie op, met name de locatie "gedeelde map". Daarin verschijnt n.l. de Basisbijbel. (B)

Start nu de OLB opnieuw op. Wanneer u alles heeft is het probleem opgelost. Dat zal bij de mogelijkheden A zijn.

Wanneer u nu veel meer mist , maar wel de Basis bijbel heeft, is het zaak beide installatie te combineren.

Dat doet u door de OLB opnieuw met de DVD te installeren ( gaat nu sneller), die kiest dan weer voor de installatie locaties zoals onder Z.

Maar daarin staat misschien nog niet de Basisbijbel, die staat immers op de locatie B.

In de verkenner gaat u dan naar de gedeelde locatie onder B, zoekt daar de 3 mappen met  de Basisbijbel ( +woordenlijst) en ( +Inleiding)U kopieert dan deze 3 mappen naar de gedeelde locatie onder Z.

U start de OLB opnieuw op, kiest voor Extra-testen-reconfigureer Systeem en u heeft alles weer terug