Dit artikel gaat over het installeren op een Windows PC of laptop. Niet over een app.

Veel vragen die ons bereiken komen voort uit het niet (goed) doorlezen van de installatie instructie.

Bij iedere geleverde DVD is een brief waarin u o.a. de Toegangscodes vindt.

Maar hierin staat ook een verwijzing naar de installatie instructie.

Deze wordt niet meer meegestuurd, omdat eventuele fouten dan niet meer gecorrigeerd kunnen worden. En de website geeft steeds de meest accurate bijgewerkte instructie. Deze vindt u hier voor de 2018 DVD:

https://onlinebible.freshdesk.com/helpdesk/attachments/19017042418

Deze link kopiëren naar een nieuw tabblad. De instructies wordt dan gedownload als pdf op uw PC. Dit is de aangepaste installatie-instructie 2017, maar deze geldt ook voor de 2018 DVD.

De instructie bij de 2016 en de 2017 Dvd kunt u ook hier in de bijlage vinden.

Sinds begin 2018 kan de OLB voor abonnees ook direct van de downloadsite van de Online Bijbel worden gedownload:

Indien u een abonnement heeft, is het eenvoudigste om met een Online Bijbel account in te loggen op de download site, en het programma met inhoud daar te downloaden.  Meer informatie over uw account: ( daar staat ook hoe u een account aanmaakt)

Een Online Bijbel Account

(Klikken of dubbelklikken op deze link, deze opent dan in een nieuw tabblad)

U logt in met uw account. U kiest rechts bovenin voor "Online Bijbel Abonnement,  in het dan verschijnende Dashbord kiest u voor "Downloads voor Online Bijbel abonnement" .  Op de dan verschijnende pagina kunt u downloaden wat u nodig heeft, in elk geval het programma met standaard inhoud: 1._ NL_ Abonnee_Hoofdpakket.exe.  Door op die link te klikken download u het hoofdpakket en kunt dat installeren op uw PC/Laptop.

Na installatie van dit pakket, en eventueel daarna de andere aanvullende pakketten op deze site , beschikt u over de meest gebruikte modules van de OLB.

Van uw oude DVD kunt u eventueel nog minder gebruikte modules toevoegen. Volg dan deze instructie, deze gaat over bonus titels, maar geldt ook voor andere modules:

Bonus materiaal installeren van de dvd

Soms krijgt u een viruswaarschuwing bij installatie van het download pakket.

In het verleden werd de Online Bijbel (voor Windows) alleen op dvd verstrekt. Sinds kort kan het ook gedownload worden, en dat is nog erg nieuw. Voor een dvd zal minder snel gewaarschuwd worden dan wat gedownload is. Als u Norton gebruikt als virusbeveiliging kunt u een waarschuwing krijgen, maar ook Windows Defender geeft vaak een melding, en die is iets lastiger.

Wat hieronder staat is van een Engelse browser, maar als u tegen hetzelfde probleem aanloopt komt u er denk ik hier mee wel uit: U kunr als eerste de volgende waarschuwing krijgen:

Hier dient u de optie "Meer info" te kiezen. Pas op het volgende scherm kunt u het programma accepteren.