Dit artikel gaat over een oude versie van de Windows versie

Indertijd kocht u de Online Bijbel met alle inhoud die geschikt was voor de toenmalige besturingssystemen.
Daarvoor is deze Online Bijbel nog steeds geschikt. Online Bijbel versies van voor het jaar 2009 zijn in software termen zeer verouderd.

Versies vanaf 2010 tot nu, kunnen ook onder  Windows 10 nog steeds goed functioneren.

Inmiddels is de inhoud van de Online bijbel ( Bijbels, commentaren, boeken enz.) sinds 2009 geheel herschreven en volledig aangepast voor de nieuwere systemen. Een zeer uitgebreide klus. Daarnaast is het programma (regelt de besturing) van de Online Bijbel  steeds aangepast voor de nieuwe besturingssystemen (o.a. W7, W8, W10 en Mac OS X). Ook een enorme klus die nog steeds doorgaat.
Voor het zeer kleine team van de Online Bijbel en de vele vrijwilligers een enorme uitdaging, die veel tijd en geld kost.

Zoals ook alle andere programma's, o.a. het besturingssysteem van uw PC moet voor die ontwikkeling wel betaald worden, anders blijft vooruitgaan niet mogelijk.

De Online Bijbel is in het Nederlands taalgebied uniek, met een combinatie van de meeste vertaligen aangevuld met commentaren, woordenboeken, lexicons en meer. En bovendien kunt u er voor een laag bedrag over beschikken. Om het voortbestaan mogelijk te maken zal er toch een bedrag voor moeten worden betaald. Daarnaast komt een groot deel van de prijs ook niet ten goede aan de Online Bijbel, maar gaat het op aan licentiekosten e.d. Deze licentiekosten moet de Online Bijbel betalen (bijv. aan het Nederlandse Bijbel Genootschap) om de inhoud in het programma te mogen opnemen. Dat geldt o.a. voor de HSV, de NBG en het Boek.

Daarom zijn we ook als vrijwilligers, zonder betaling, toegetreden tot de Helpdesk om het voor onze broeders en zusters mogelijk te maken om met de Online Bijbel te blijven werken. Wij proberen vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. Het kleine vaste team van de Online Bijbel heeft daar helemaal geen tijd voor.

Als u de Online Bijbel een goed programma vindt en daar graag mee werkt, dan is het aan te raden om meteen een nieuwe versie aan te schaffen en liefst ook een abonnement. U krijgt dan ook b.v. de Herziene Statenvertaling erbij enz enz.
Is de nieuwe inhoud toevallig niet voor u interessant, dan zijn er wel andere gebruikers in geïnteresseerd, zodat er meer gebruikers bij kunnen komen. Belangrijk als we de Online Bijbel willen laten voortbestaan.

Nieuwe versies zijn niet langer op DVD verkrijgbaar. Alle versies zijn nu downloadbaar. Dit omdat ook veel laptops en desktop pc's niet langer een DVD speler meer hebben.
U maakt het dan niet alleen voor uzelf heel gemakkelijk, maar u helpt ook mee om de Online Bijbel in de toekomst geschikt te blijven maken voor weer nieuwe versies, zoals Windows 10.

Wilt u toch met de oude versies doorgaan dan kunt u de mogelijkheid proberen om deze oude XP programma te draaien in Comptabiliteitsmodus onder W10. We raden dat niet aan, en meestal werkt dat ook niet geweldig, vandaar dat we dat ook niet ondersteunen. Een andere optie is om de laatste basispakket te downloaden en dat te combineren met de inhoud op uw bestaande dvd.

Informatie over wat er nu verkrijgbaar is met de nieuwste versie van de Online Bijbel vindt u in dit artikel: Welke mogelijkheden zijn er?

Wanneer u beschikt over een oudere geregistreerde versie van de Online Bijbel dan kunt u de beschikking krijgen over een extra module wanneer u een abonnement neemt. Zie voor details de site waar u ook een abonnement aan kunt vragen: http://onlinebible.com/inschrijving-abonnement

Als vrijwilligers geven we (gratis) ondersteuning bij ieder van de aangegeven mogelijkheden, en hebben geen enkel belang bij een bepaalde keuze. Toch willen we wel een abonnement aanbevelen. U bent op die manier altijd bij (ieder jaar het nieuwste  programma, en soms ook bonusmateriaal), en kunt dan ook de Bijbel gratis op uw smartphone of tablet gebruiken (als u die bezit). Bovendien draagt u ook bij aan het in stand houden van dit mooie product.